btn-cerrar
Bygg din egen husdröm och inte någon annans

Bygg din egen husdröm och inte någon annans

Av

Imagen aleatoria sección 7

Hur ska man tänka vid val av husmodell och går det att göra smarta val för både familjen och miljön. Mattias Lindsäter, agent på Fiskarhedevillan, visar vägen.

– Med Fiskarhedenvillan får du ett platsbyggt hus som är hantverksmässigt uppfört. Vi har ingen husfabrik utan bygger allt hus i lösvirke på kundens tomt. VI kan därför bygga i princip vilket hus som helst. För våra kunder betyder det att de får en frihet att själva få välja hur deras hus ska se ut samt hur det ska byggas, säger Mattias Lindsäter, Fiskarhedenvillan. Vi ritar och bygger det hus som kunden vill ha.

Imagen aleatoria sección 7

Några kunder utgår ifrån en standardmodell som sedan anpassas efter önskemål och andra kunder kommer till oss med en ritning på en servett och då utgår vi ifrån kundens skiss och tar den vidare till färdig ritning.

Hur planerar man ett hus som håller över tid?
– Försök att välja en planlösning som är flexibel. Något som du med enkla medel kan förändra över tid i takt med att ditt behov förändras. Välj också tidlösa materialval framför det som sticker ut just nu och är trendigt. Trender kommer och går.

Imagen aleatoria sección 7

 

Finns det hållbarhetsaspekter att ta del av?
– Självklart är det så. Även här är det värt att nämna tidlösa materialval. Att byta vitvaror för att följa en trend är inte så hållbart, utan välj produkter och material med en hög kvalitet redan från början och med en tidlös design. Tänk också på huset energiförbrukning. Det är något som på sikt kan spara stora summor åt dig och även bli bra för miljön.

Imagen aleatoria sección 7

En annan sak som är bra för miljön är faktiskt att inte bygga så stort hus du kan, utan bygga ett så stort hus som du behöver. Extra yta kostar att bygga, både för din plånbok och för miljön. Ägna gärna en stund extra åt att fastställa ditt behov.

Vad efterfrågar era kunder just nu?
– Just nu är minimalistiska hus väldigt populära, särskilt ladhus. Arkitekt Andreas Nordstöm fyller i:

  1. Semiöppna planlösningar med rymlig atmosfär men med tydligt separerade funktioner.
  2. Smarta lösningar för hemarbete. Behöver du verkligen ett helt rum eller klarar du dig med en praktisk nisch för skrivbordet i en passage mellan två rum?
  3. Hållbara val som solceller och naturmaterial.
  4. Välritade hus med personlig prägel.
Imagen aleatoria sección 7

Dina bästa tips till den som går i bygga hus-tankar?
– Tomten är extremt viktig. Du kan inte flytta ditt hus i efterhand. Skapa ditt hus efter tomtens förutsättningar och inte tvärtom. Ta därför med din husleverantör till tomten så ni tillsammans kan få ut maximal potential av din tomt. Försök tänka på hur ditt behov kan förändras över tid om till exempel fler barn tillkommer eller flyttar ut. Hur stort hus behöver du egentligen bygga?

Att bygga hus är troligtvis ditt livs största investering så se till att bygga ett hus som passar dina behov. Hos Fiskarhedenvillan kan du skräddarsy ditt hus helt och hållet eller som vi brukar säga: Bygg din egen husdröm och inte någon annans.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]